"Træmænd" gemt i skoven.

Fortsæt | Forrige | Forside

Flere steder rundt om i Gråsten-skovene er der hoveder udskåret af gamle træstuppe. De er alle lavet af mig i 1999, og kan forhåbentlig give en sjov oplevelse på gåturen rundt i skoven. Nogle af figurerne er efter 6-7 år præget af årene der er gået siden de blev lavet. Her er en lille historie og beskrivelse af hvert enkelt "kunstværk"; bogstavet henviser til det lille oversigtskort.
(A)"Elefant-manden" står ca. 50m inde i skoven bag ved Agernhuset i Dyrehaven. Gå ind i skoven ad skovsporet til venstre for Agernhuset, forbi den store ege-stab, og gå ned mod askelavningen. Det var meningen, at det skulle have været et elefant-hoved, med da det ikke atid er lige let at jonglere med motorsaven, røg snablen af. En stor næse er derfor hvad det kunne blive til. En stor elm der måtte lade livet pga. elmesygen, er materialet "Elefant-manden" er lavet af.


"Den sure Mand" står ude ved slaggesporet ved Ravnsbjerg-markerne i Rinkenæs skov. Publikum giver ham hat på: om vinteren har han tit en hue på, hvorimod han om sommeren ofte prydes med en let stråhat! Han er skåret ud af en lille bøg.

(C) "Grinebideren" skjuler sig i krattet langs stien lige før Elle-alléen. Han kan være t svær at få øje på, så det gælder om at se godt efter. Mon ikke det er det store tandsæt der har givet navn til ham. Ansigtet er skåret i enden af en væltet pil, og sidder små to meter over stien.

(D) "Skæg-aben" sidder i hjørnet af Kujborgdam hvor han kigger op mod slusen ved Storedam.

Vandholm er der et enkelt hoved langs med stien der går rundt yderst mod østersøen. Hovedet er skåret i en el, og står nede i sivene.
Kan idag være svær at få øje på.

© Preben Vagn Knudsen, 1999-2006
E-Mail: pvk(a)oehus.dk
Sidst opdateret: 1. april 2006